The Weeknd Net Worth

Hur mycket är The Weeknd Worth?

Weeknd nettovärde: $ 100 miljoner

The Weeknd Net Worth: The Weeknd är en kanadensisk inspelningsartist och skivproducent som har en nettovärde på 100 miljoner dollar. Efter att ha brutit sig in i musikbranschen via YouTube har The Weeknd verkligen gjort sig ett namn. Han är en av de mest kända ansiktena i Hip-Hop / Rap / R & B-genren, och hans unika musikstil stärker honom. Den här framgångsrika artisten har sålt 70 miljoner skivor enbart i USA, och han har vunnit många priser, inklusive flera Grammys. Utanför musiken har The Weeknd också varit inblandad i olika entreprenöriella sysslor. Detta inkluderar samarbeten med olika varumärken och skapandet av hans eget personliga varumärke som heter 'XO'.

Idag är The Weeknd en av de högst betalda underhållarna i världen. Bara under 2017 hade han ett monster som tjänade ett år och tog in 90 miljoner dollar före skatt.

Tidigt liv: Weeknds riktiga namn är Abel Makkonen Tesfaye, och han föddes den 16 februari 1990. Han växte upp i Toronto, Ontario, och uppfostrades av sin mor och sin mormor efter att hans föräldrar hade separerat. The Weeknd är av etiopiskt arv och hans föräldrar emigrerade till Kanada i slutet av 80-talet. Tesfayes far var inte inblandad i hans liv under sin barndom, och de två såg varandra bara en eller två gånger. Religion hade stort inflytande på Tesfayes tidiga år och han deltog ofta i den etiopiska ortodoxa kyrkan. Trots sitt religiösa engagemang började Abel Tesfaye använda droger vid 11 års ålder. Det som började som en marijuanarökningsvana växte senare till ett beroende av hårdare droger, och Tesfaye hävdar att han begick brott för att finansiera sitt missbruk. Även om han gick på gymnasiet tog han inte examen, eftersom han hoppade av före sitt sista år.

Tidig karriär: Tesfaye uppgav att hans scennamn kommer från det faktum att han lämnade gymnasiet och familjens hus 'en helg och aldrig kom hem.' Tre år efter att han lämnade gymnasiet stötte han på en producent som heter Jeremy Rose. Rose hade lekt med tanken på att skapa 'dark R&B' under en tid och såg Tesfaye som en perfekt figurhuvud för att leda rörelsen. Rose producerade ett antal låtar som Tesfaye rappade på. Vid denna tidpunkt använde musikerna moniker som 'Kin Kane' och 'The Noise'. Rose gav Tesfaye tillstånd att använda låtarna under förutsättning att han skulle krediteras som producent. Tesfaye laddade sedan upp spåren till YouTube, och han fick snabbt en betydande följd - även med att uppmärksamma Ankbonde .

Weeknds första stora release var en mixtejp som heter House of Balloons . Albumet innehöll spår gjorda med hjälp av en rad producenter, inklusive Jeremy Rose, även om han inte krediterades enligt det tidigare avtalet. Albumet var en enorm framgång, och återigen uttryckte Drake sitt beröm för artisten. Drake deltog också i The Weeknds första konserter och närmade sig senare honom med en plan för att samarbeta. De två kanadensiska artisterna turnerade sedan tillsammans, med The Weeknd som vanligtvis utförde öppningsakten för Drake. Efter att The Weeknd släppt ytterligare två mixband kontaktades han av flera stora skivbolag som ville signera honom.

Genombrott: Efter turné genom USA och Europa 2012 samarbetade The Weeknd med Republic Records i ett joint venture som också såg skapandet av hans eget avtryck, XO. XO är The Weeknds eget skivbolag som fungerar som ett dotterbolag till Republic Records. Detta förhållande såg utsläppet av Trilogi, som var en sammanställning av The Weeknds tre första mixband. Jeremy Rose blev äntligen krediterad för de låtar han hade producerat. Albumet presterade bra och rankade som nummer fyra i USA. Anslagstavla 200.

Hans första studioalbum kom ett år senare med släppet av Kiss Land . Albumet innehöll Drake på flera låtar och debuterade som nummer två i USA. Anslagstavla topp 200. De närmaste åren såg The Weeknd samarbete med artister som Justin Timberlake och Ariana Grande, samt turnerade i stor utsträckning.

Skönhet bakom galenskapen var The Weeknds andra studioalbum, och det släpptes 2015. Under sin första släppvecka hade albumet sålt 412 000 enheter och nådde topplaceringen i USA. Anslagstavla 200. Det blev så småningom platina och sålde 1,5 miljoner exemplar globalt. Kort därefter blev The Weeknd den första manliga konstnären som samtidigt innehar de tre bästa platserna i Anslagstavla Het R & B-diagram med tre singlar som så småningom alla blev platina.

2016 släppte The Weeknd sitt nästa album: Starboy . Albumet innehöll spår med den välkända franska elektronikagruppen Daft Punk. Efter att ha samarbetat med en rad andra artister och turnerat igen släppte The Weeknd Min kära melankoli 2018. The Weeknd satte Guinness världsrekord 2017 för mest streamade album på Spotify på ett år.

År 2018 släppte han också sitt första album med bästa hits: The Weeknd i Japan . 2020 meddelade The Weeknd titeln på sitt nästa album: Efter timmar .

Förtjänst : Mellan juni 2017 och juni 2018 tjänade han svindlande 90 miljoner dollar. Mellan juni 2018 och juni 2019 tjänade The Weeknd 40 miljoner dollar från sina olika ansträngningar.

Pascal Le Segretain / Getty Images

Musikalisk stil: The Weeknd är en sångare, även om han är 'grupperad' med andra rap- och hiphop-artister. Hans influenser inkluderar sångare som Michael Jackson och Prince. Hans texter behandlar tunga känslomässiga problem, och hans musik blandar indie och elektroniska stilar med R&B.

Affärsföretag: The Weeknd har samarbetat med kondomföretag, tillverkare av e-cigaretter och Marvel. Han är också en av '' ansikten '' hos Apple Music, och han har agerat som varumärkesambassadör för Puma. The Weeknd är också starkt engagerad i mode och säljer sina egna varumärken 'XO'. Han har också samarbetat med varumärken som A Bathing Ape och designers som Alexander Wang. The Weeknd äger aktier i esportföretaget OverActive Media Group.

Privatliv: The Weeknd började träffa den kända modellen Bella Hadid 2015. Citerar schemaläggningskonflikter på grund av deras hektiska livsstil, de delades 2016. Han daterade också Selena Gomez för en besvärjelse 2017, och paret bodde tillsammans en kort period innan de splittrades. . 2018 återvände The Weeknd till Bella Hadid igen, men deras par separerade 2019 för andra gången.

Fastighet : I december 2019 köpte The Weekend en takvåning i Los Angeles med utsikt över Beverly Hills Country Club för 21 miljoner dollar. Byggnadens månatliga HOA-avgift är $ 6 800. Innan han satte rötter i LA hade han hyrt en triplex takvåning i New York City som kostade $ 60 000 per månad.

Han äger också en tre hektar stor egendom i Hidden Hills, Kalifornien som han plockade för 18 miljoner dollar i juni 2017. I juni 2020 listade han fastigheten till salu för 25 miljoner dollar.

Kontrovers: Han greps 2015 för att ha attackerat en polis i Las Vegas. Han dömdes till 50 timmars samhällstjänst.

Utmärkelser: Han har vunnit flera priser under sin karriär. Dessa inkluderar tre Grammy Awards, åtta Anslagstavla Awards, två Junos och två American Music Awards. Han nominerades också till en Oscar.

The Weeknd Net Worth

Helgen

Nettovärde: 100 miljoner dollar
Födelsedatum: 16 februari 1990 (31 år)
Kön: Manlig
Höjd: 1,73 m (5 fot 8 tum)
Yrke: Songwriter, Record producer, Singer, Music artist
Nationalitet: Kanada
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion