Whoopi Goldberg Nettovärde

Hur mycket är Whoopi Goldberg värt?

Whoopi Goldberg nettovärde: $ 60 miljoner

Whoopi Goldbergs lön

8 miljoner dollar per år

Whoopi Goldberg nettovärde och lön: Whoopi Goldberg är en amerikansk komiker, skådespelerska, författare, talkshowvärd, sångerskrivare och politisk aktivist som har en nettovärde på 60 miljoner dollar. Hennes årslön på Vyn är 8 miljoner dollar.

Tidigt liv: Whoopi föddes Caryn Elaine Johnson i New York, NY den 13 november 1955. Hon deltog i St Columba's, en lokal katolsk skola i området Chelsea-Elliot. Whoopi hoppade av gymnasiet och bodde i Östtyskland och arbetade i teaterproduktioner en tid. Därefter flyttade hon till Berkeley och arbetade i olika udda jobb som väntbord och tegel. Hon gick med i teatergruppen Blake Street Hawkeyes och undervisade i komedi- och skådekurser medan hon spelade i olika teaterproduktioner.

Karriär: Hennes första utseende på skärmen kom in Medborgare: Jag tappar inte mitt sinne, jag ger bort det 1982. Whoopi skapade sedan en show för en kvinna bestående av olika karaktärmonologer kallade Whoopi Goldberg 1983 och pjäsen gick till Broadway. Det gick för 156 föreställningar. Hennes nästa stora paus kom 1985 när hon fick ögonen på Steven Spielberg och spelades som Cecile, huvudrollen i Färgen Lila . Filmen var en kritisk och kommersiell framgång och nominerades till 11 Oscars, inklusive en nick till Goldberg för bästa skådespelerska.

90-talet var när Whoopi verkligen slog sitt steg och började med att spela en psykisk på 1990-talet Spöke , med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollen. Den rollen vann henne Oscar för bästa kvinnliga biroll. Hon var bara den andra svarta kvinnan som vann en Oscar i den kategorin. Goldberg spelade i två Star Trek nästa film och 1992, Systerlagen släpptes. Den filmen tjänade över 200 miljoner dollar och Goldberg nominerades till en Golden Globe för sin roll. Hon repriserade sin roll i uppföljaren, Sister Act 2: Back in the Habit . Hon blev den första afroamerikanska kvinnan som var värd för Oscar 1994. Andra anmärkningsvärda filmer hon spelade in under hela 90-talet inkluderar Corrina, Corrina och The Little Rascals . 2000-talet var också framgångsrikt för Whoopi, eftersom hon tog biroll i Hur Stella fick tillbaka sitt spår , Flicka avbruten, och mer. Hon samproducerade Hollywood-torg från 1998 till 2004. Whoopi har också agerat i flera delar av Star Trek franchise.

År 2010 spelade Whoopi i Tyler Perrys för färgade tjejer tillsammans med Janet Jackson. Filmen tjänade över 38 miljoner dollar över hela världen och fick positiva recensioner. Samma år gjorde hon röstarbete i kritikerrosade och box office-smash Toy Story 3 . Golberg utvecklade en realityshow, Stag , 2016 för Oxygen-nätverket. Hon medverkade i en annan Tyler Perry-film, Ingen är lur , 2018 tillsammans med Tiffany Haddish.

Dave Kotinsky / Getty Images

Vyn: Whoopi är också känd för sitt arbete som moderator och co-host på talkshow Vyn . Hon gick med i serien 2001 som ersättare för Rosie O'Donnell. Hennes debut drog in 3,4 miljoner tittare och såg en 7-procentig ökning av tittarantalet från O'Donnell under föregående säsong. Hon är känd för att göra splittrande kommentarer om showen och har väckt kontrovers från fans genom åren.

Andra satsningar: Förutom hennes film- och talkshowkarriär är Goldberg också författare till barn- och fackböcker. Hon har också spelat på scenen bland annat i en produktion av Systerlagen 2010 som hon också producerade för Broadway. Hon är en entreprenör och grundat Whoopi & Maya, ett företag som tillverkar medicinska cannabisprodukter för kvinnor som behöver lindring från menstruationskramper.

Utmärkelser: Whoopi har nominerats till mer än 20 Emmy Awards för Vyn . 2009 vann hon Daytime Emmy Award for Outstanding Talk Show Host. Hon är känd som en av få underhållare som har vunnit Grammy, Oscar, Emmy och Tony-priset (EGOT). Hon vann ett Grammy-pris för bästa komediinspelning 1985 för Whoopi Goldberg: Direkt från Broadway , vilket gör henne till den andra soloartisten som får utmärkelsen. Förutom en Golden Globe för Spöke , Whoopi vann också en BAFTA för den rollen. 1990 utsågs Goldberg till hedersmedlem i Harlem Globetrotters. Whoopi fick ett Tony Award 2002 för sitt arbete som producent av Broadway musical Grundligt modern Millie . Hon har också vunnit tre People's Choice Awards. 2001 vann Whoopi Mark Twain-priset för amerikansk humor.

Sammantaget har hon vunnit mer än 50 priser och nominerats till 80 fler. Goldberg fick också en stjärna på Hollywood Walk of Fame 2001 på 6841 Hollywood Blvd. Hon ryktes vara den högst betalda skådespelerskan i film på 1990-talet.

Aktivism: Goldberg har länge varit anhängare av HBTQ-rättigheter. 1999 fick hon utmärkelsen Gay and Lesbian Alliance Against Defamation Vanguard Award för sitt arbete med att stödja homosexuella och lesbiska samhällen. Hon deltog i 1987: s mars On Washington, marscherade till stöd för HBTQ-rättigheter och AIDS-medvetenhet. Hon lanserade Give a Damn med Cyndi Lauper och andra kändisar i april 2010, vilket är en kampanj för att öka medvetenheten om diskriminering av HBT-samhället. Goldberg är också med i National Council of Board of National Museum of American Illustration. Hennes humanitära insatser inkluderar också att arbeta för Comic Relief.

Privatliv: 1978 bevittnade Goldberg en flygolycka i San Diego. Från detta utvecklade hon PTSD och en livslång rädsla för att flyga.

Whoopi har varit gift tre gånger, liksom involverat med skådespelarna Ted Danson och Frank Langella. Hon var gift med Alvin Martin från 1973-1979, David Claessen från 1986-1988 och Lyle Trachtenberg från 1994-1995. Hon har en dotter, Alexandrea Martin, som också är skådespelerska och producent. Whoopi hade Alexandrea när hon var 18 år gammal. Hon har tre barnbarn och ett barnbarnbarn.

Whoopi har erkänt att vara en före detta drogmissbrukare och lider också av dyslexi. Hon medgav att hon rökt marijuana innan hon accepterade sitt pris för bästa kvinnliga biroll för Ghost 1991. Hon talade om sin abort 1991: s The Choices We Made: Twenty-Five Women and Men Speak Out About Abortion.

Goldbergs mamma dog 2010 efter att ha drabbats av en stroke. Vid den tiden hade Whoopi uppträtt i Sister Act The Musical i London. Hon lämnade produktionen i två månader innan hon återvände till London. Goldbergs bror, Clyde, dog av hjärnaneurysm 2015.

Fastighet : 1993 betalade Whoopi 2,6 miljoner dollar för ett hem i LA: s stadsdel Pacific Palisades. Hon listade detta hem till salu i januari 2018 för 8,8 miljoner dollar. Ett år senare höjde hon priset till 9,6 miljoner dollar. Det är fortfarande till salu när detta skrivs.

Hon ägde tidigare en gård på 745 hektar i Vermont som hon sålde för 2 miljoner dollar. Hon ägde också tidigare en lägenhet på Manhattan som hon sålde 2010 för 3 miljoner dollar och ett hem i Berkeley som hon sålde 2015 för 2,05 miljoner dollar.

Idag är hennes primära bostad en stor egendom i West Orange, New Jersey som hon köpte 2009 för knappt 3 miljoner dollar.

Whoopi Goldberg Nettovärde

Whoopi Goldberg

Nettovärde: $ 60 miljoner
Lön: 8 miljoner dollar per år
Födelsedatum: 13 nov 1955 (65 år)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,65 m (5 fot 4 tum)
Yrke: Skådespelare, Disc jockey, Författare, Singer-låtskrivare, Talk show-värd, Komiker, TV-producent, Filmproducent, Manusförfattare, Voice Actor
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020

Whoopi Goldberg vinster

  • The View $ 2.000.000 / år
  • Sister Act 2: Back in the Habit $ 7.000.000
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion