Young Jeezy Net Worth

Hur mycket är Young Jeezy värt?

Young Jeezy nettovärde: 10 miljoner dollar

Young Jeezy Net Worth: Young Jeezy är en amerikansk rappare som har en nettovärde på 10 miljoner dollar. Young Jeezy, annars bara känd som 'Jeezy', var mest populärt under början till slutet av 2000-talet. Under den här tiden huggade han ut ett namn för sig själv och framträdde som en av de mest populära musikerna under den perioden. Rapparen är känd för sin unika, raspiga stil av sångleverans. Trots att ha haft vanliga framgångar hävdade Young Jeezy att han aldrig prioriterade berömmelse och förmögenhet framför sin musik. Enligt Jeezy var det viktigaste att sprida hans budskap och bli populär på gatorna.

Tidigt liv: Young Jeezys riktiga namn är Jay Wayne Jenkins. Han föddes i Columbia, South Carolina den 27 september 1977. Hans föräldrar var inte gifta vid den tiden och de separerade snart. Jenkins tillbringade sedan sin barndom tillsammans med olika familjemedlemmar. Jay Jenkins uppgav senare att detta var en negativ upplevelse. Även om många familjemedlemmar spelade en roll i uppfostran av Jenkins, hade hans mor ett stort inflytande på hans uppväxt.

Som ung pojke upplevde Jenkins fattigdom på en nivå som många bara kan föreställa sig. Under den här tiden blev hiphopmusik en av de få positiva sakerna i hans liv, och en karriärväg inom musik verkade som ett av få legitima sätt att lyfta sig själv ur elände. Men brott lockade också Jay Jenkins. Snart nog befann han sig associerad med Crips, ett kraftfullt amerikanskt gäng. Några av hans kriminella aktiviteter omfattade försäljning av svartmarknads mobiltelefoner och olagliga droger.

Eftersom Jenkins var för ung för att fångas, skickades han till Youth Challenge Academy (YCA) efter att ha arresterats för innehav av narkotika. Detta boot camp hade tydligen en positiv effekt på Jenkins eftersom han framträdde med en nyvunnen känsla av syfte. I stället för att fortsätta sitt brottliv bestämde Jenkins sig för att bli företagare.

Tidig vårdgivare: Hans kärlek till musikindustrin fick honom att skapa sitt eget nyskapande skivbolag, Corporate Thugz Entertainment. Detta skulle senare bli känt som CTE World. Jenkins skulle snart upptäcka att det var långa timmar, pappersarbete och att sitta bakom ett skrivbord att driva ett skivbolag. Jenkins hade alltid ett öra för musik och naturlig talang, så han bestämde sig för att ta saken i egna händer.

Jenkins första etappnamn var Lil J. Under denna moniker släppte han Thuggin 'Under the Influence , hans första album. Även om albumet till synes kom från ingenstans, gjorde det ändå en aning 2001. Detta berodde till stor del på det faktum att många framstående personer samarbetade på albumet med Jenkins, inklusive Lil Jon och Kinky B. Jenkins senare släppte Kom och shoppa med mig , som inkluderade hans debutalbums låtar plus icke-släppta spår. Båda dessa album släpptes oberoende genom Jenkins egna skivbolag.

Greg Doherty / Getty Images

Genombrott: Nu känd i musikgemenskapen som 'Young Jeezy' gjorde Jenkins ett viktigt steg 2004 när han gick med i gruppen Boyz n da Hood. Genom att gå med i gruppen fick han för första gången representeras av ett skivbolag - Bad Boy Records. Efter att ha släppt ett självbetitlat album 2005 blev Boyz n da Hood det perfekta fordonet genom vilket Young Jeezy kunde nå ännu högre nivåer av berömmelse och framgång som soloartist.

Hans lyckliga paus kom när hans demonstrationsrulle visades för Shakir Stewart, VP för Def Jam Records. Stewart såg Jeezys potential, och han delade omedelbart rullen med den framstående skivchefen L.A. Reid. Både Reid och Stewart kom överens om att han skulle bli en fantastisk signering för Def Jam Records. Även om många andra etiketter blev intresserade av Young Jeezy efter att han blev berömd valde rapparen att skriva med Def Jam på grund av Reid och Stewarts inflytande.

Young Jeezys första stora studioalbum var Låt oss få det: Thug Motivation 101 . Debuterar som nummer 2 på Anslagstavla Topp 200, sålde albumet 172 000 enheter under sin första vecka. 2005 års släpp innehåller samarbeten med andra stora artister, som Mannie Fresh och Akon. Efter att ha upplevt framgång som soloartist lämnade Young Jeezy Boys n da Hood.

Young Jeezys andra album var Inspirationen , och den släpptes 2006. Under den första veckan nådde den topplaceringen på Anslagstavla Topp 200 och genererade försäljning på över 350 000 enheter. Albumet innehöll fler samarbeten med kända artister som R. Kelly och blev senare certifierad platina. Young Jeezy följde upp detta 2008 med ett annat nummer ett album på Anslagstavla Topp 200 - den här gången med Recessionen . Artister som Kanye West och Nas finns på detta Grammy-nominerade album.

År 2009 bytte Young Jeezy namn till 'Jeezy'. Under denna tid tillkännagav han också släppet av Thug Motivation 103 . Men Jeezy skulle tillbringa de närmaste åren att samarbeta med olika artister och släppa ett antal framgångsrika singlar. Det var först år senare 2011 som Thug Motivation 103 äntligen skulle släppas. Innan Jeezy släpptes i december hade Jeezy lagt ut olika singlar från albumet, inklusive det legendariska spåret 'Ballin' med Lil Wayne. När det släpptes debuterade albumet som nummer 3 på Anslagstavla Topp 200 och sålde 233 000 enheter under den första veckan.

Senare album och pensionering: Under de närmaste åren släppte Jeezy ett antal mixband medan han samarbetade och turnerade med en rad högprofilerade artister. År 2014 släppte han sitt nästa studioalbum, Sett allt: Självbiografin , som debuterade som nummer 4 på Anslagstavla Topp 200. Efter att ha släppt ytterligare tre album från 2016 till 2019 gick Jeezy i pension från musikbranschen.

Young Jeezy Net Worth

Young Jeezy

Nettovärde: 10 miljoner dollar
Födelsedatum: 28 sep 1977 (43 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 1,75 m (5 fot 8 tum)
Yrke: Skådespelare, rappare, affärsperson
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion