Zack de la Rocha Nettovärde

Hur mycket är Zack de la Rocha värt?

Zack de la Rocha Nettovärde: 25 miljoner dollar

Zack de la Rocha Nettovärde: Zack de la Rocha är en amerikansk musiker, låtskrivare, rappare och aktivist som har en nettovärde på 25 miljoner dollar. De la Rocha är mest känd som sångare och textförfattare för rapmetallbandet Rage Against the Machine, och med gruppen har han sålt mer än 16 miljoner album och tjänat flera priser. Rage Against the Machine upplöstes efter att Zack slutade år 2000, men de återförenades 2007 och stannade tillsammans till 2011. Även om bandet meddelade en återföreningsturné 2020 skjöts de 52 schemalagda datumen på grund av Coronavirus-pandemin.

Tidigt liv: Zack de la Rocha föddes Zacharias Manuel de la Rocha den 12 januari 1970 i Long Beach, Kalifornien. Hans mor, Olivia, är av tysk och irländsk arv, och hans far, Robert (en konstnär) är mexikansk-amerikansk. Efter att Olivia och Robert skildes flyttade 6-årige Zack till Irvine med sin mamma, som registrerade sig vid University of California i Irvine för att ta doktorsexamen i antropologi. De la Rocha träffade framtida Rage Against the Machine-bandkamrat Tim Commerford i grundskolan, och de gick båda med i ett band, Juvenile Expression, som gitarristar i junior high. De la Rocha hade en uppskattning av punkrockband från tidig ålder, inklusive The Clash, Bad Religion och Sex Pistols. På gymnasiet gick han med i bandet Hardstance, som utvecklades till hardcore-bandet Inside Out 1988 och fick en stor nationell undergrundsföljd.

Karriär: Inside Out upplöstes 1991, och de la Rocha blev intresserad av hiphop. Under freestyling på en lokal klubb träffade han gitarristen Tom Morello, och de två bildade Rage Against the Machine med Commerford, som skulle spela bas för bandet, och trummisen Brad Wilk. Bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum 1992, och det var en hit bland kritiker och musikfans, med Triple Platinum. Året därpå spelade de huvudscenen på Lollapalooza, och deras uppföljningsalbum 'Evil Empire' (1996) och 'The Battle of Los Angeles' (1999) nådde båda # 1 på 'Billboard' 200-listan. År 2000 lämnade Zack bandet, och Morello, Commerford och Wilk gick med i Audioslave sitt sista album, 'Renegades' släpptes i december samma år.

De la Rocha började arbeta på ett soloalbum innan Rage Against the Machine upplöstes, och även om han fortsatte spela in efter att bandet gick ihop (tillsammans med DJ Shadow, Roni Size och Questlove) släppte han aldrig albumet. Han samarbetade sedan med Nine Inch Nails 'Trent Reznor och producerade 20 låtar som aldrig släpptes, det enda spåret som såg dagens ljus var' We Want It All ', som ingick i 2004-albumet' Songs and Artists that Inspired Fahrenheit 9/11. ' Zack dök upp på Roni Size / Reprazents '' Center of the Storm '' 2000 och Blackalicious '' Release '' 2002 och samarbetade sedan med DJ Shadow för låten '' March of Death '', som protesterade mot USA: s kommande invasion av Irak. 2005 debuterade de la Rocha med nytt material när han spelade med Son de Madera, han återförenades med bandet för novemberens konsert på gården, ett evenemang till förmån för South Central Farmers. Han bildade bandet One Day as a Lion med Jon Theodore 2008 släppte gruppen en självbetitlad EP den sommaren, och den nådde # 3 på US Top Independent Albums-listan. 2016 släppte Zack singeln 'Digging for Windows' bland rapporterna om att hans första soloalbum skulle släppas året därpå, men från och med 2020 har albumet fortfarande inte släppts.

(Foto av Kevin Winter / Getty Images för Coachella)

Rage Against the Machine återförenades på Coachella Valley Music and Arts Festival i april 2007, med huvudrubrik på den sista dagen och lockade festivalens största publik. De gick för att spela sju fler föreställningar i Amerika det året, och 2008 uppträdde de på The Big Day Out Festival i Auckland, Nya Zeeland och Sydney, Melbourne, Perth och Adelaide, Australien, innan de turnerade världen och rubriken Lollapalooza i Chicago. Rage Against the Machine spelade sin sista show på LA Rising Music Festival den 30 juli 2011. De tillkännagav en återföreningsturné 2020 men fick inte spela några datum innan Covid-19 orsakade att alla konsertlokaler upphörde med att turnén har flyttats om. för sommaren 2021.

Aktivism: Zack är en anhängare av Mexikos Zapatista (EZLN) -rörelse, Leonard Peltier och Mumia Abu-Jamal, och USA: s behandling av Abu-Jama inspirerade honom att vittna mot landet framför FN. De la Rocha är dedikerad till att öka medvetenheten om invandrare och minoriteters kamp, ​​och han var medverkande i Highland Parks People's Resource Center som döptes om till Centro de Regeneracion. Centret var en fristad för artister och aktivister och var värd för filmfestivaler för ungdomar samt musik och graffiti-workshops. EZLN har inspirerat flera Rage Against the Machine-låtar, inklusive 'People of the Sun' och 'War Within a Breath', och bandet använde EZLN-flaggan som bakgrund på scenen under deras återföreningsturné. 2007 uppträdde de la Rocha och Morello på Chicagos House of Blues till stöd för Coalition of Immokalee Workers 'rättvisa matrally.

Pris och ära: Med Rage Against the Machine har Zack vunnit 7 Grammy-nomineringar och vann bästa Metal Performance för 'Tire Me' 1997 och bästa Hard Rock-prestation för 'Guerrilla Radio' 2001. Bandet infördes i Kerrang! Hall of Fame 2008 och utsågs till årets hjältar vid NME Awards 2010.

Fastighet: 2014 betalade de la Rocha 1,29 miljoner dollar för ett hem i Silver Lake-området i Los Angeles. Han listade detta hem till salu i mars 2021 för 1,65 miljoner dollar. Han ägde också tidigare en 2 663 kvadratmeter Los Feliz-villa i mitten av 1990-talet och sålde en tid i mitten av 2000-talet.

2015 betalade han 3,7 miljoner dollar för ett hem i Point Dume-området i Malibu.

Slutligen har Zack länge ägt ett lager / kreativt utrymme i centrala Los Angeles.

Zack de la Rocha Nettovärde

Zack de la Rocha

Nettovärde: 25 miljoner dollar
Födelsedatum: 12 jan 1970 (51 år)
Kön: Manlig
Yrke: Songwriter, Singer, Musician, Social activist, Rapper, Poet
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2021
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion